Welke reisverzekering heb je nodig.

Bij iedere reis heb je een reisverzekering nodig. Onverzekerd op reis gaan is niet aan te raden. Een standaard reisverzekering dekt de meest noodzakelijke onvoorziene kosten. Bedenk eerst wat voor soort reisverzekering je nodig hebt. Laat je goed informeren door verzekeringsmaatschappij. Een autovakantie, een berg beklimmen, een duikvakantie, het scheelt nogal wat. Buiten je basis verzekering kun je extra modules kiezen om bij te verzekeren. Een annuleringsverzekering valt bijvoorbeeld niet onder je reisverzekering.

In sommige landen heb je een verplichte aanvullende dekking nodig voor medische kosten. Lees verder

Denk goed na over je soort vakantie en wat je gaat doen tijdens je vakantie. Op basis daarvan kun je al bepalen welke reisverzekering en/of aanvulling er het beste bij jouw situatie past.

Neem je veel waardevolle spullen mee? Zorg dat je de aankoop bonnen hebt. Een verzekeraar geeft een maximale vergoeding. Zijn je spullen of apparatuur ouder dan een jaar dan wordt de afschrijving die de maatschappij hanteert erg hoog.

C&C WINGS is tijdens een rondreis bestolen. Tijdens het uitladen is er een drone door een “omstander” meegenomen. Ter info: Een drone kun je alleen verzekeren wanneer je in het bezit bent van een vlieg brevet. Heb je die niet dan keert de maatschappij niet uit. Ook de creditcardmaatschappij zal in dit geval niet uitkeren ook al geven zij aan dat je aangekochte spullen verzekerd zijn.

Al met al blijft het kiezen / vinden van een juiste reisverzekering moeilijke. Wij adviseren om een lijst te maken van je bagage en materiaal en te vooraf te bedenken wat je wil verzekeren en welke aanvullende verzekering noodzakelijk is op basis van je reis. Lees de algemene voorwaarden goed waar wordt aangegeven wat niet onder de dekking valt, wanneer er niet wordt uitgekeerd en wat de uitzonderingen zijn. Ook het maximale bedrag wat uitgekeerd wordt verschilt.